Tekst mjeseca svibnja – T.2

Tekst mjeseca svibnja – T.2 1024 512 Lana Kindij - Rainbow Queen

ŠTO JE NATUROPATIJA ?

TO JE PRIRODAN, USKLAĐEN I CJELOVIT SUSTAV PREHRANE.

Sama riječ objašnjava sve, a znači prirodno njegovati, odnosno prirodno doprinositi zdravlju, podržavati ga ili poboljšati ga.

ZAŠTO  NATUROPATIJA?

Općenito znamo da otrovi ili toxini nisu poželjni u velikoj mjeri u organizmu. No, da li znamo o kojim se sve otrovima radi?

Postoje vanjski otrovi. To su oni prisutni u živim namirnicama i mesu, kao što su pesticidi, fungicidi, nitrati, antibiotici, da ne govorimo o GMO proizvodnji.

Također, u već pripremljenim namirnicama ima raznih dodataka ili aditiva, koloranata, dodataka za poboljšanje ukusa ili sintetskih aroma, zatim su značajno prisutni dodaci za čuvanje ili konzervansi, od kojih su mnogi štetni po organizam.

Prema provedenim istraživanjima, zna se da u današnje vrijeme dnevno s našom hranom unosimo barem 7grama umjetnih ili sintetskih tvari, te ako zbrojimo kroz dane i mjesece, godišnje dolazimo do količine od oko 6,3kilograma!  Značajno, zar ne?

K tome moramo dodati, da zadnjih godina pretjerujemo s količinom, posebno s nekvalitetnom hranom, i što se onda događa?

Organizam postaje opterećen otrovima, jer više nije u stanju odstraniti i izbaciti sve te količine. Zato otrovi prelaze i prisutni su u krvi. Tako dolazi do taloženja štetnih tvari u organima, kostima,samim stanicama. I eto na vratima zdravstvenih problema.

Znajte, sami smo otvorili vrata bolestima!!

Do sada smo spomenuli samo vanjske otrove koje unosimo u probavu.

Međutim, ima i unutarnjih otrova. Oni se stvaraju tijekom probave. Možda se pitate kako?

Unesena hrana tijekom probave fermentira, razvijaju se kiseline i alkoholi, a upravo oni, kada ostaju neodstranjeni, uzroci su problema.

Eto, ima još štetnih tvari, a to su otpadne tvari iz samih stanica koje žive, hrane se, te ono što im više ne treba izbacuju u van staničnu tekućinu i te tvari posljedično također završavaju u krvotoku.

Hvala prirodi, mi smo građeni tako da imamo više organa filtera koji autonomno rade i oslobađaju nas  otrova. Ali, što kada je otrova prisutno u prevelikim količinama?

Ne zaboravimo, da se prečesto hranimo više negoli bismo trebali, pa je i otrova više nego što bi se organizam uspio riješiti. Vrlo logično!!

Na mojoj WEB stranici ćete dobiti više i opširnije, POSEBNO  u mojim knjigama koje se odnose na prehranu : ZLATNI JELOVNIK  i  MILENIJSKI RECEPTI

ZLATNI JELOVNIK, uz povoljnu cijenu zapravo sadrži  3 KNJIGE:

  • Cijelo-mjesečni jelovnik, svaki dan drugačiji : zastupljena je jednostavnost, malo namirnica, dana je cijela priprema, TAKO DA NE MORATE  RAZMIŠLJATI ŠTO ĆU DANAS KUHATI ?
  • Tumačenje i komentar 10 najčešćih sustava prehrane i
  • Što bi trebalo znati o metabolizmu ili probavi hrane : KADA SE S TIMME UPOZNAMO, DEFINITIVNO ĆEMO MANJE GRIJEŠITI !

K tome jedna informacija: IZRAĐUJEM OSOBNE USKLAĐENE JELOVNIKE s komentarom, a koji vam vrijede za cijeli život budući osim Naturopatije, koristim vaše astrološke podatke i krvnu grupu.

MILENIJSKI RECEPTI su bezmesni. Isto tako ukoliko vam se nešto ne sviđa lako možete preskočiti.